Studenter med bedrift i Silicia møtte kronprinsparet

Rada Labs og Notion Story er to bedrifter som sitter hos oss i Silicia. De har fått plass i inkubatoren gjennom samarbeid med USN, der studenter får plass i inkubatoren mens de jobber med å utvikle en bedrift i studietiden. Begge bedriftene har tatt steget til å utvikle seg til reele Siliciabedrifter. 5.sept fikk de æren av å hilse på kronprinsparet ved deres besøk til Universitetet i Sørøst Norge.

I artikkelen som USN la ut på sine nettsider 5.sept 2018 står det skrevet:

– Kronprinsparet smilte, virket engasjerte og stilte spørsmål til det vi fortalte. En ære å få møte kronprinsparet personlig, sier Martin Kolbrek og Nicolay Ingebretsen (Notion Story).

De er nylig uteksaminerte studenter fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og fortalte om gründerbedriftene sine til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit.

Første stopp var hos gründerne Martin Kolbrek og Nicolay Ingebretsen, som står bak filmproduksjon- og medieselskapet Notion Story. På standen fikk kronprinsparet også høre om suksessbedriften til gründerne Dan Trygve Olsrød og Rasmus Tyrén, samt utvikler Jean Ødegård, i selskapet Rada Labs, som utvikler og realiserer teknologirelaterte idéer.

–  Vi fortalte om det tette samarbeidet mellom næringslivet, universitetet og innovasjonsmiljøet på Forskningsparken og at dette har vært en avgjørende faktor for hvor vi er i dag, forteller Martin og Nicolay.

Gründersuksesser med studenter

USN har inngått et samarbeid med teknologiinkubatoren Silicia, som holder til i Forskningsparken på campus Vestfold, om å tilby et sted hvor studenter kan møtes for å arbeide med sine idéer, teste idéer og utvikle egne bedrifter.

Dette samarbeidet fikk kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit høre om under besøket.

– Vi fikk mulighet til å fortelle om selskapet vårt og hva vi ønsker å levere av verdier til samfunnet, samt om selskapets utspring fra å være en bedrift drevet av studenter til å bli en kommersiell aktør etter endt studie, fortsetter Martin og Nicolay.

– Kronprinsparet var både hyggelig å konversere med og spurte aktivt om bedriftene. Det var viktig for oss å fremme effekten av å kunne være med i Silicias inkubatorprogram som gjorde at vi kunne ta stegene videre fra studentbedrift og ut i den «virkelige» bedriftsverden, forteller Dan Trygve, Rasmus og Jean fra Rada Labs.

Les hele artikkelen her

Bilder og tekst er hentet fra artikkeln til USN som er skrevet av An Margritt Larsen

Foto: An Margritt Larsen og  Knut Jul Meland

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.